Een jaar zonder Facebook #1

Geplaatst op 29 december 2014.

De discussie over privacy bracht me op een idee. Facebook is gratis, dus je gebruikt het -volgens de regels die Facebook bedenkt- of je gebruikt het niet. En zo begon ik te denken: Kunnen we echt niet meer zonder Facebook? Het zou toch gek zijn als we niet meer zonder deze gratis dienst zouden kunnen? Bovendien lijkt het wel of we steeds meer afhankelijk worden van grote Amerikaanse bedrijven, zoals Facebook, Microsoft, Google en Apple.

Tijd voor een experiment. Ik ga een jaar zonder Facebook. 2015 wordt voor mij een jaar zonder Facebook. Op 31 december verwijder ik mijn account. Mijn ‘Duitse’ account verwijder ik een paar dagen later. Er zijn vast andere mogelijkheden om met elkaar in contact te blijven. Ik ga ze dit jaar ontdekken of herontdekken.

Daarnaast zijn er nog wat interessante vragen die ik ga proberen te beantwoorden; Heeft een ‘Duits’ Facebook account aanmaken eigenlijk wel zin? Hoeveel gegevens verzamelt Facebook eigenlijk en hoeveel invloed heb je daar zelf op?

Ongeveer maandelijks vind je een Blog op mijn website http://www.stollenwerk.nl/ of rechtstreeks via http://www.eenjaarzonderfacebook.nl/
Je kunt je onderaan op mijn website inschrijven voor de nieuwsbrief.

Sorry we are closed - Facebook

Geplaatst op 29 december 2014. Categorie(ën): Facebook