Facebook account verwijderen

Geplaatst op 31 december 2014.

In stapjes heb ik afscheid genomen van Facebook. Eerst heb ik afscheid genomen van de Facebook App, toen van de eerste bedrijfspagina en tot slot heb ik mijn Facebook account verwijderd.

Afscheid van de Facebook App.
Enkele dagen geleden het ik de Facebook App (en overigens ook de Messenger App) van mijn telefoon verwijderd. Wat een rust. Als er zo’n 1-tje, 2-tje of ander getal bij het icoontje stond ging ik toch tussendoor even Facebook checken. En dan direct even het nieuwsoverzicht checken. Maar was dat noodzakelijk? En hoe belangrijk is het nieuws in die berichten? Niet belangrijk genoeg om mij van m’n werk te houden. Het verwijderen van de App blijkt ook nog eens erg gunstig voor de batterijduur van mijn telefoon.

FacebookBadge-1

De ingangsdatum van de nieuwe privacyvoorwaarden.
Facebook heeft ondertussen een beetje stilletjes de ingangsdatum van haar nieuwe privacyvoorwaarden gewijzigd. Zie de website van de NOS. De nieuwe voorwaarden zouden ingaan op 1 januari, maar dat is inmiddels 30 januari geworden. Het maakt voor mijn experiment niet uit. Ik wil wel eens ervaren -en ik denk dat ik het overleef!- wat er gebeurt als je Facebookloos wordt.

Hoe een Facebook account verwijderen.
Ik heb eerst mijn bedrijfspagina’s verwijderd en de keuze gemaakt dat ze niet meer worden getoond. Er is een handige website die je helpt als je je Facebookaccount wilt verwijderen met duidelijke uitleg in 5 stappen; http://facebookverwijderen.nl

Ik ben Facebookloos!! Nog niet helemaal want ik kan nog 14 dagen terugkrabbelen en mijn account weer activeren. Wordt vervolgd…

Schermafbeelding 2014-12-31 om 20.15.55

Geplaatst op 31 december 2014. Categorie(ën): Facebook